De missie en visie van een onderneming zijn in eerste instantie een visitekaartje voor de buitenwereld. Ze maken in een klap duidelijk waar de onderneming voor staat en wat de meerwaarde van de onderneming is. Een scherpe missie en visie van een onderneming zijn van onmisbaar belang voor de juiste positionering als onderneming. Elke startende onderneming, ofwel Startup genaamd, moet zwoegen en zweten om hun business succesvol te maken. The CountrySite is een Startup, maar met ervaring. Een goed doordachte, duidelijk afgebakend en inspirerende missie & visie zijn het kloppend hart van mijn onderneming.

Wat is onze missie?

Om een goede missie uit te schrijven voor mijn bedrijf moet ik stilstaan bij de vraag ‘Waar staan we voor?’. In een missie wordt dus het bestaansrecht van mijn bedrijf beschreven vanuit de waarden en identiteit. Het is een dieperliggende motivator om mijn bijdrage met het bedrijf te leveren aan onze klanten. Het juiste ‘mission statement’ uitschrijven moet dus kort, duidelijk, en herkenbaar zijn. En het moet een statement zijn waarop je trots bent. Zodanig dat als het op een T-shirt stond, je het T-shirt zonder enige twijfel zou dragen. De Mission Statement van Google is een mooi voorbeeld van een zeer goed uitgeschreven missie: To organize the world’s information and make it universally accessible and useful.

Als ik hierover nadenk is The CountrySite opgericht vanuit een aantal motieven. Enerzijds ben ik gebeten door technologie. Technologie heeft een gigantische impact op ons dagelijks leven. Experts verklaren dat we vandaag nog maar aan het begin van de ware technologische doorbraak zijn. De opmars van Artificial Intelligence is ons ticket naar de toekomst. Ik vind het zo onwaarschijnlijk fascinerend om deze ontwikkelingen op de voet te volgen.

Anderzijds heb ik een passie voor design. En dit gaat eigenlijk wel heel breed. Ik heb enorm veel respect voor handmatig ontworpen producten die tot in de perfectie zijn afgewerkt. Zoals houten landelijke meubelen. Of een uitgesproken en perfect in balans opgezet interieur. Of de eenvoud van een natuurlijk object dat is vastgelegd op foto.

Maar mijn grootste motief is het gevoel, de emotie die gecreëerd wordt door de combinatie van de twee voorgaande motieven. Technologie en design. Wanneer technologie en design samensmelten tot een geheel wordt een bepaalde indruk gecreëerd. Een gevoel iets indrukwekkends te zien. Zoals dit bijvoorbeeld het geval is bij Tesla.

 

 

Technologie en design. Tot in de perfectie verenigd

Tesla is erin geslaagd om het design van hun technologie tot in de perfectie te verfijnen. De manier waarop Tesla hun hoogtechnologische vol elektrische wagens naar de absolute top in de wagenindustrie heeft gekatapulteerd laat een wow-effect na. Wanneer technologie en design zodanig perfectionistisch worden verfijnd, dan ontwikkel je emotie. Apple past hier ook perfect in het rijtje. Want we weten welke invloed bedrijven zoals Tesla of Apple kunnen uitoefenen in onze maatschappij vandaag de dag.

Dit is wat ik wil. Ik wil ondernemers in Damme de mogelijkheid bieden om met dezelfde perfectie hun online aanwezigheid te etaleren voor hun klanten. Zodat zij bij hun klanten ditzelfde wow-effect nalaten.

De missie voor The CountrySite luidt hierbij dus: 

“De kmo in Damme ondersteunen in hun digitalisering door technologie en design tot in de perfectie te verenigen.”

 

De visie is gebaseerd op de missie van een onderneming

Voor de definiëring van de Visie, moet je in kaart zien te brengen waar je wil geraken met je onderneming. Hoe ziet de toekomst er voor jouw onderneming eruit, waar droom je van? Een goede visie mag gerust ambitieus opgesteld zijn. Ook moet het teamleden motiveren en aanzetten om bij te dragen tot het gezamenlijk succes. En zo zijn er nog wel wat kernwoorden die een missie kunnen omvatten, zoals onderscheidend en relevant. Maar belangrijk vind ik dat het authentiek overkomt en eenvoudig is.

Een mooie visie is deze van een Amerikaans instituut die zich inzet voor het bestrijden van borstkanker. Hun visie luidt: To cure the world of breast cancer. Ambitieus, onderscheidend en eenvoudig.

De visie van The CountrySite speelt al sinds het begin van de opstart in mijn gedachten. Zonder er bij stil te staan dat dit effectief de visie is van mijn bedrijf. Toen het idee in mij opkwam om The CountrySite op te richten, deed ik dit vanuit een overtuiging.

Een leven van de pluk

Ik woon op het Damse platteland. Een streek waarin men vroeger leefde van de landbouw. De opbrengsten van de oogst en pluk was voor velen de belangrijkste en vaak enige bron van inkomen. Vandaag de dag zijn in verschillende hoeken van het landschap en de huishoudens nog steeds sporen van deze levensstijl terug te vinden. Dit maakt van Damme dan ook een heel charmante omgeving waar natuur en rust samenvloeien. Je kunt je voorstellen dat Damme niet doordrongen is van technologie zoals Antwerpen dit bijvoorbeeld is.

 

 

Maar intussen telt Damme al 1.843 bedrijven (geregistreerde btw nummers). En wil ik Damse bedrijven doordringen van technologie en innovatie. En dit alles moet starten met het online plaatsen van elk bedrijf in Damme. Ik wil Damme kennis leren maken met de hedendaagse technologie en wat de enorme voordelen ervan kunnen betekenen voor een business.

En dit beschrijft meteen de reden waarom ik The CountrySite heb opgestart. Deze wil, deze overtuiging, deze ambitie, formuleert de visie voor mijn bedrijf:

“Elk bedrijf in Damme klant maken van mijn bedrijf”

De missie en visie van een onderneming zijn in eerste instantie een visitekaartje voor de buitenwereld. Ze maken in een klap duidelijk waar de onderneming voor staat en wat de meerwaarde van de onderneming is. Die van mij zijn duidelijk. Mijn passie, overtuiging en ambities ken je. Hoog tijd om mijn onderneming te leren kennen. Geef me een seintje, of laat je gegevens na. Op deze manier kunnen we elkaar beter leren kennen en zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Klik hier.

Fantastisch om te zien hoe snel tijden veranderen. Althans voor...

Wist je dat NASA en het Pentagon in 1999 werden...

Author

Admin