fbpx

PAZYRYK

Portfolio – PAZYRYK

Machim Rachman

Jesse Labeur, zaakvoerder van Pazyryk, wou een logo en een website die zijn exclusieve tapijten en stoffen online tot hun recht laten komen.

Online inspiratie uit een traditie die teruggaat tot 500 voor Christus

Pazyryk is een bedrijf dat exclusieve tapijten en stoffen produceert en verdeeld in West-Europa. Geen gewone tapijten, maar handgewoven tapijten met wol van Nieuw-Zeelandse schapen, Indonesische bamboe of Perzische zijde. De tapijten worden gewoven op eeuwenoude, traditionele wijze en dat merk je meteen als je ermee geconfronteerd wordt.

De naam ‘Pazyryk’ is een knipoog naar het oudste tapijt ter wereld waarvan archeologen restanten terugvonden in een Siberische grot in het Altajgebergte in Zuid-Siberië. Het tapijt ontleende zijn naam aan de vallei en dateert van 500 voor Christus.

Strak en eenvoudig logo komt hard binnen

Het logo is een knipoog naar de grot waar het Pazyryk-tapijt werd gevonden. Het is een zwart gat met een lichtgevend element in de zwarte tunnel. De zwarte cirkel symboliseert de donkere grot en de witte P het tapijt. Doorheen het verdere design van de site werd de bolvorm systematisch gebruikt om de afbeeldingen en foto’s in te presenteren.

De kracht van beeldtaal

Een vereiste van de website was dat de creaties van Pazyryk écht tot hun recht zouden komen. Daarom primeren de foto’s en speelt de tekst een ondergeschikte rol. Het resultaat is een strakke en modern vormgegeven website waar de beelden alle aandacht naar zich toe trekken.

Gemaakt om digitaal te groeien

De website staat nu online in de vorm van een eerste digitale voetafdruk. Vanaf dit punt zal de site systematisch verder uitgewerkt worden. In de toekomst zal het bijvoorbeeld mogelijk zijn om online tapijten te configureren en te bestellen. Binnenkort opent Jesse ook een toonzaal. Aan de hand van 360° camerabeelden zal je via de site de toonzaal virtueel kunnen verkennen en op zoek gaan naar het mooiste tapijt.

Benieuwd naar het resultaat? Bekijk hier de website: https://pazyryk.be

Tags

design

graphic

visual

Web

Je hebt een website maar deze brengt niets op?

Wanneer een website goed gebouwd is, dan brengt ze rendement met zich mee. Is dit niet het geval dan analyseren we graag even jouw site en leggen we zo de pijnpunten bloot.

error: